tisdag 25 december 2007

Skogspromenad...

En skogspromenad var precis vad kroppen behövde idag efter mycket stillasittande och julmat... Så en skön tur på Kynnefjäll blev det. Jag hittade ett gammalt UV-filter som jag slipade med sandpapper. Repigt och fint blev det :-) Det ger en skön softeffekt... Efter ett gammalt trick av Terje Hellesö. Och inspiration hämtar jag i hans bok "Min plats i ljuset" med ca 400 otroliga bilder.

Bilderna är från min omarbetade hemsida "Tanum i bild".

4 kommentarer:

michael sågerås sa...

Det är så snyggt det du gör. Hoppas du får till den där boken framöver. Vi är några stycken som definitivt kommer att köpa den.
På tal om skogspromenad, jag har joggat:-)
Fick ett ryck idag på förmiddagen och drog på mig joggingskorna och gav mig ut. Det var faktiskt riktigt skönt och en ny bra plats att fotografera hittade jag också. Men det får bli en dag när det är bättre väder.
Ha det/Michael S

Benny Ottosson sa...

Tusen tack Michael! Jag bestämde mig för att skjuta upp boken. Men jag har blivit sugen igen :-) Har gjort om www.tanumibild.com idag. Vi får se...

Du ger mig dåligt samvete. Jag har iofs tagit en lång promenad, men det var ett tag sen jag körde ett riktigt pass. Friskis & Svettis på torsdag i alla fall :-) Kul att hitta nya ställen. Du får ha en liten kamera med dig när du springer :-)

På tal om väder. Det regnade hela min promenad idag. Hoppas min kamera pallar lite vätska :-) Ha det!

Robert Hammar sa...

aha, då föll poletten ned. Men det du får med uv-filtret på kameran kan inte du lägga till det i Photoshop? Eller skulle uv/sandpapper-effekten vara svår att efterapa i ps?

Mina bästa hälsningar!

Robert Hammar

Benny Ottosson sa...

Nä Robert, det går säkert om man är haj på PS. En fördel är att bilden är "klar" när man kommer till datorn=tidsbesparande. En annan är väl att det kan bli effekter av reporna som är svåra att göra om exakt i PS. Jag älskar PS, men kan man få till mer i fotoögonblicket så är det ju bra...