torsdag 6 december 2007

Världens bästa guide...

Jag förstår nu efter min resa till Nepal, att den guide man väljer (guide bör man ha), är otroligt avgörande för hur resan blir. Jag hade tur att få Khumbudalens bästa. Det är jag helt övertygad om. Saran Subba och hans företag Questropix.com. Saran brinner för området och det han gör. Och det smittar av sig. Han älskar sitt jobb, han älskar sina kunder och vill att resan ska bli ett minne för livet. Han lägger stor omsorg vid varje kund. Han har ett enormt kunnande om mycket. Bl a medicinska kunskaper. Som kan vara helt avgörande. Han bär omkring på ett apotek. Han känner många i området och väljer de bästa lodgerna. Han ser till att man bara äter sånt som inte riskerar magen... Jag mådde prima hela tiden. Mycket tack vare Saran. Han valde en led och olika avstickare som gjorde min resa till en otrolig upplevelse. Man fick nypa sig i armen mer än en gång... Har du tid, pengar och lite kondition. Åk! Och anlita en bra guide. T ex Saran Subba :-)

3 kommentarer:

Magnus sa...

Du verkar ha haft en fantastisk resa. Väldigt vackra bilder. Förhoppningsvis ska jag bestiga Kebnekaise till sommaren. Inte lika häftigt som Nepal kanske, men det är ett berg åtminstone (men om man jämför med Everest är det snarare en kulle).

Fotade du med ditt 18-200?

www.magnusnelson.se

Benny Ottosson sa...

Ja, en underbar upplevelse. Rekommenderas! Kul att du gillade bilderna.

Japp, 18-200. Fast det är inte mitt :-) Det är min sons. Som reseobjektiv är det grymt. Funderar på att skaffa ett eget.

Lycka till på Kebne. Ett annat berg jag kan rekommendera är Galdhöpiggen i Norge. Mycket häftigt att bestiga. Och ca 500 meter högre än Keb :-)

David Zandén sa...

Häftigt! Jag fotade några bröllopsporträtt på Saran och hans Christina för några år sedan. Minns honom som en glad skit =) Det var dock i östergötland ;)