tisdag 19 februari 2008

Han försökte stjäla min dator :-)

Ett tips om du har en MacBook. Det finns ett program som heter iAlert 6.3. När rörelsesensorn i datorn känner att någon försöker ta den, startar ett larm (låter som ett billarm). Dessutom tar datorns webbkamera en bild på tjuven och mailar till din mailadress. Visst är det häftigt. Här är tjuven som försökte stjäla min dator på söndagens träff i Göteborg :-)



Ursäkta Stig :-)

4 kommentarer:

michael sågerås sa...

Häftigt! En sådan funktion skulle det finnas i bilen då kanske det inte vore så populärt att sno krockkuddar som det är just nu i mina trakter. Bankomaterna kanske också är intresserade med all phising eller skimming eller vad det nu heter... Stjäl här och du hamnar på bild kunde det stå:-)

Bra grej i alla fall/Michael S

Anonym sa...

Tufft; kanske man skulle installera och använda när man har med sig datorn till skolan... Men jag undrar om inte länken i inlägget pekar fel? Kanske var det meningen att den skulle peka till iAlertU, http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/29578
Hur som helst - tack för ett bra tips!

Anonym sa...

Det är sådana program som gör att Mac har det där lilla extra.

Har förresten börjat använda Lightroom nu, och jag gillar det. En del saker tycker jag är lite krångligt, jag hade till exempel sett att det fanns ett smidigare sätt att ta back-up på till min externa hårddisk (så att mapparna på de olika diskarna synkades). Det kanske finns, men jag har inte kommit på hur man gör. :)

Sen tycker jag att det är lite segt ibland också, men överlag är det riktigt bra.

Benny Ottosson sa...

Jag använder inte LRs egna backup Magnus, utan kör Personal Backup från Intego. Jag tyckte också det var segt i början men har uppgraderat minnet. Rekommenderas.

Trevlig helg på er!