lördag 12 januari 2008

Kalmars slott i HDR

Är i Kalmar och hälsar på goda vänner. Livsnjutarhelg! Stadsrundtur, bastu, öl, god mat & dryck... Och så är min lilla kompis kameran med förstås. Tyckte jag fick till några häftiga bilder på Kalmar slott. Såg nästan ut som HDR redan i kameran, men ville ändå lägga på Mattias fusk-HDR. Trevlig helg på er...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Varför all denna HDR-teknik? Börjar nästan kännas som ett missbruk.

En del bilder gör sig bra i svartvitt, en del i färg och en del i HDR men alla (eller i stort sett), näe. Så snälla, rädda några av dina bilder från HDR-monstret.

Vad jag ville säga var att snälla, sluta förstör alla dina fina bilder med en massa photoshoppande.

michael sågerås sa...

Jag håller inte med att man förstör sina bilder med lite HDR. Bara man gör det med förnuft och inte till alla bilder. Som med en massa annat så får man välja vad som passar och när det passar. Jag tycker det är en urläcker teknik som gör sig mycket väl till en sådan bild som på Kalmar slott.
Hur snyggt som helst Benny.

Ursäkta försvarstalet, men jag var bara tvungen att strida lite för HDR-andan.

Ha det gott/Michael S

Benny Ottosson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Benny Ottosson sa...

Tack anonym för dina synpunker. Alla synpunkter är välkomna. Fast jag kan inte hålla med om att alla (eller nästan alla) mina biler är PhotoShoppade. Men jag ska överäga dina synpunkter.

Och tusen tack Michael för ditt "försvarstal" :-)

/Benny

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Anonym sa...

Först så vill jag be om ursäkt för mitt första inlägg, jag överreagerade nog lite. Men nej, jag menade inte att man förstör bilderna med HDR utan det gäller precis som michael säger att använda det med sunt förnuft.

Vad jag reagerade på var att de flesta bilder som dykt upp här på sista tiden (dock långt ifrån alla) har genomgått en HDR-behandling. På en del bilder blir det verkligen pricken över i-et men på andra känns det mest som att det blir för mycket.

Jag är verkligen inte emot denna tekniken men jag är kanske lite väl konservativ. Sedan glömde jag också säga att jag fullkomligt älskar många av dina bilder och jag är imponerad av dig som fotograf. Dina skärgårdsbilder slår det mesta och de har inspirerat mig och min fotografering.

Benny Ottosson sa...

Jättekul att du gillar mina bilder anonym! Och va häftigt att mina bilder kan inspirera dig. Och du behöver inte be om ursäkt. Du var ju inte otrevlig och en diskussion är alltid bra. Det finns ju inget rätt och fel.

Fortsätt kommentera mina inlägg.

/Benny